Rekonstruksjoner

Teaser:

    Anmeldelse TankeSUS        Scenekunstbruket       rekonstruksjoner_plakat-2       Facebookside 

Rekonstruksjoner4

To kvinner. To menn. Vi vet ikke hvem de er eller hvor de kommer fra. De snakker om å være kastet ut i en verden hvor mulighetene synes ubegrensede, men de føler angst for å mislykkes. De snakker om byen som holder på å kvele dem, om å bli syk av forelskelse, ødelagt av sorg, og om å finne en vei ut av ensomheten. Hva vil det si å føle seg utenfor? Kan kjærlighet være svaret på menneskets livsproblem? Rekonstruksjoner er en meditasjon over det unge menneskets sjeleliv.


Malmfrid Hallum har diktet med utgangspunkt dokumentarisk materiale. Hun har intervjuet unge voksne om det å slite psykisk i Norge i dag. Materialet er diktet videre til å bli fire ulike stemmer. De fire stemmene og historiene flettes inn i hverandre. Alle historiene gir oss et innblikk i hvordan det er å være ung voksen og takle livets mentale utfordringe. Fellesnevneren for de alle er at de ønsker seg videre i livet. Stemmene forsøker å forstå seg selv. De nøster i sine egne erfaringer og følelser for å finne svar på hvordan og hvorfor de skal leve.

Rekonstruksjoner er en forestilling om å forstå og å bli forstått. Vårt forsøk på å forstå verden og oss selv, og behovet for å bli forstått, sett og akseptert for den vi er.

I regi og bevegelse har vi med denne urpremieren på Malmfrid Hallums tekst Rekonstruksjoner forsøkt å la dramatikken ligge i hvordan den enkelte skuespiller og danser lager rytmer, flow og spoken word poetry av sine historier. Vi har forsøkt å lage en personlig særegen stemme til hver enkelt stemme basert på møte mellom tekst og skuespiller.

Vi vil gå i dialog med et ungt publikum med denne forestillingen. Mange unge forholder seg til ordkunst igjennom musikk. Å la en teatertekst bli musikk for skuespillerne har vært vårt kunstneriske prosjekt. Ut fra det særegne rytmiske i hver stemme har vi formet stykket som en jamsession. Ordlek i teksten har blitt tatt videre i bevegelse. I bevegelsene opplever vi det menneskelige behovet for å bli forstått og hørt og frustrasjonene som følger med dette. Dette er noe som alle kan kjenne seg igjen i.

-Regissør, Katinka Rydin Berge


 

Bilder fra forestillingen

Medvirkende:

På scenen: Geir Hytten, Hedda Sandvig, Steinar Taarn Sande, Elisabet Hagli Aars

Manus: M.H. Hallum

Regi: Katinka Rydin Berge

Koreografi: Gull Øzger

Scenografi og kostyme: Solfrid Kjetså

Lys: Kaja Glenne Lund

Tekniker: Linda Nikolaisen

Grafisk design: Helene Kjelstrup Haug

Målgruppe

Videregående skole og voksne


Mulig etterarbeid dersom skolen ønsker det:

1. Skuespillerne vil sammen med skolehelsetjenesten eller annen fagperson være tilgjengelig for en felles samtale med elevene direkte etter forestillingen.

2. Det vil sendes ut et hefte med mulige spørsmål og emner som lærerne kan ta opp med elevene i etterkant av forestillingen. Heftet kan brukes som utgangspunkt for stiloppgaver, temadager eller samtaler med elevene.

Forestillingen er produsert i samarbeid med Mental Helse Ungdom og er støttet av: Extrastiftelsen, Norsk Kulturråd, Fond For Utøvende Kunstnere, Fritt Ord, Oslo Kommune og Dramatikkens Hus